Marketingcommunicatie: van advies tot en met campagne

Marketingcommunicatie is de manier waarop je je bedrijf aan je doelgroep presenteert. Hoe kom je nu tot de juiste klantboodschap? Waaraan hechten klanten waarde? En waarom is het ene bedrijf of merk succesvoller dan het andere? Voordat je resultaatgerichte teksten kunt schrijven, moet het strategische fundament van je bedrijf helder zijn. Hiermee bedoel ik de missie, visie, kernwaarden en ondernemingsdoelstellingen. Dit is de basis voor je bedrijfsvoering, marketingcommunicatie en bedrijfsverhaal. Elk bedrijf en merk heeft een uniek en authentiek verhaal (storytelling). Verhalen maken merken en binden klanten aan je bedrijf. 

Storytelling: de kracht van bedrijfsverhalen

Het verhaal van jouw bedrijf – de bedrijfsziel of het DNA– moet voelbaar zijn in alles wat je doet. Wie ben je? Waar sta je voor? Wat doe je precies? Hoe heeft jouw bedrijf zich ontwikkeld (successen en mislukkingen)? En waarom doe je de dingen zoals je ze doet? Als jouw bedrijfsverhaal staat, kun je per online en offline campagne communicatiedoelen en prestatie-indicatoren (KPI’s) bepalen. Geen doelen bepalen, is niks bepalen.

Plan van aanpak

Een strategisch plan van aanpak is de basis voor resultaatgerichte communicatie. Lukrake berichten op je website of social media werken niet. Voordat ik begin aan grotere opdrachten, zoals het (her)schrijven van teksten van de website, gaan we eerst rond de tafel zitten. Samen bepalen we het strategische kader als dat nog niet helder is en het verhaal van jouw bedrijf. Vervolgens bepalen we de communicatiedoelstellingen, doelgroepen en de in te zetten kanalen. Deze informatie verwerk ik tot een concreet plan van aanpak.

Strategisch kader > bedrijfsverhaal > marketingcommunicatiedoelstellingen > doelgroepen > online en offline communicatiekanalen

Samenwerking met partners

Een goede campagne en de juiste boodschap creëer je samen. Ik werk daarom samen met betrouwbare partners voor grafische vormgeving, fotografie en drukwerk.

Interesse? Stuur dan even een e-mail!

neem vrijblijvend contact op